İSTANBUL / GÜNGÖREN - Güngören İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Duyarlılığı, hoş sohbeti ve eşsiz yeteneği ile sanatçımız Resul Aydemir’i öğrencilerimizle buluşturduk.

Kas

Güngören İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından okulumuz öğrencilerini bilgilendirmek üzere seminer düzenlendi.Seminerde önce kanserin ne olduğu tanımlandı. Onun ardından kanser hastalığının belirtilerinin neler olduğu vurgulanarak korunma yolları üzerinde duruldu. Örneğin yaş, ırk ve cinsiyet gibi kansere neden olan faktörleri değiştiremeyeceğimizi ama esas kansere neden olan çevresel faktörlerden (sigara, alkol, kimyasallar, radyasyon, sağlıksız gıdalardan) uzak durarak korunabileceğimizi hatta spor yapmak, ideal kiloda olmanın insanları kanserden koruduğu vurgulandı. Seminerin ardından öğrencilerin soruları cevaplandı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete irtihal edişinin 85. yıl dönümünde, onu saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

İslam bilim tarihinin önemli isimlerinden,hekimlerin önderi olarak bilinen İbni Sina'yı öğrencilerimizle okuduk,araştırdık.Geçmişimizdeki değerlerin günümüze ışık tutmalarını ve öğrencilerimize örnekliklerini önemsiyoruz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

Güngören Müftülüğü tarafından okulumuz mescidi yenilendi ve Müftümüz Sayın Abdulkerim TOHUMCU tarafından öğrencilerimize akabinde Cuma namazı kıldırıldı.Dualar edildi.Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ekm

İmam hatip okullarının kuruluşunun 72. yıl dönümü nedeniyle bu okulların vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği ile ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuzda kutlama programı düzenlendi.

Medeniyetimizin ihyâsında ve inşâsında sorumluluk sahibi olan akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk­i selim sahibi nesillerle ihya ettik. Gönül coğrafyamıza dokunan okul koromuzla da imam hatipli olma ruhunu derinden hissettik. Hayatını bugünler için, yani imam hatipli öğrencilerin okullarında rahat ve huzurla okuyabilmesi için adayan herkese, emeği geçen tüm büyüklerimize sonsuz saygılarımızı sunduğumuz programımızla imam hatipler haftası programımızı gerçekleştirmiş bulunduk.

Ekm

Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı Afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek için “Afete Hazırlık” konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla okulumuz öğrencilerine seminer verildi.Öğrencilerimiz günün anlam ve önemine binaen pano hazırladılar.

Ekm

Türkiye Diyanet Vakfı,Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile;bilginin,öğrenmenin,okumanın kaynağı olan kitabı  daha çok kitleye ulaştırmak ve her bireyin kişisel gelişimine katkı sunmak amacıyla "Hediyem Kitap Olsun " projesi kapsamında okulumuzda basın toplantısı ve kitap dağıtım etkinliği yapıldı.Basın toplantısı ve kitap dağıtım etkinliği Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan,İstanbul Müftüsü Prof Dr. Safi Arpaguş,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ferhat Öztürk ve sanatçı Resul Aydemir'in katılımıyla gerçekleşti.

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında namaz gönüllüsü öğrencilerimizle ilk toplantımızı gerçekleştirdik.Ve ardından Eyüp Sultan Camii'ni ziyaret ettik.

Ekm

Güngören Müftüğünün düzenlemiş olduğu 40 Hadis Ezbere Okuma Yarışmasında,okulumuz öğrencilerinden 7/H sınıfından Ahmet Yasir SAYGU ikinci oldu.Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Başta Anneler olmak üzere, yetişkinler ve kamu çalışanlarına, toplumu bilinçlendirme ve toplumda farkındalık oluşturmak adına "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında Güngören Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Narkotik Suçlarla Mücadele Tubim Büro Amirliğinin koordineli olarak düzenlediği  "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer verildi.

Eyl

Mevlid Kandili münasebetiyle okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi öncülüğünde birçok etkinlik düzenlendi.Mevlid-i Nebi'nin ülkemizden başlayarak bütün İslâm âleminde ve tüm dünyada şefkat, sevgi, adalet, mutluluk ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyoruz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen ÇEDES projesi kapsamında okulumuzda futbol turnuvası düzenlendi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı kapanış törenimizi gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz karnelerini sınıf öğretmenlerinden aldılar.

Okul birincimiz Muhammed Sait TAŞKAN, Okul ikincimiz Dicle İŞLEK ve Okul üçüncümüz Muhammed Emir KARADUMAN Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Erdem AKAYDİN tarafından ödüllerini aldılar.

Tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.