İSTANBUL / GÜNGÖREN - Güngören İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda düzenlenen Siyer ve Namaz bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz için ödül töreni düzenlendi.Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

İmam hatip okullarındaki öğrencilerin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla ayda bir kitap okumaları esas alınarak Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi 3.Dönemi okulumuzda 4 takım oluşturularak uygulanmaya başlandı.Öğrencilerimiz proje kapsamında Erdem Bayazıt ve Nuri Pakdil'e ait kitapları okumaya başladılar.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 103.yıl dönümü dolayısıyla vatanı için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi,İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnetle yad ediyoruz.

Mrt

Çedes Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri proje koordinatörü öğretmenleriyle Ayasofya Camii'ni ziyaret etti.

Şbt

Rabbimizin dünya semasına rahmetiyle tecelli edeceği Berat gecesinde yapılan dua ve yakarışlar her zamankinden daha çok kabûle yakın..Bizler de Güngören İmam Hatip Ortakulu olarak öğrencilerimizin katkılarıyla Berat Kandili programı düzenledik.Kur’an ı Kerim tilavetiyle başlayan programımızı,günün anlam ve önemini anlatan şiirler,sinevizyon gösterileriyle birlikte dua ile taçlandırdık.

Yüce Mevla hepimizi beraatini alanlardan eylesin.

Şbt

Vakti Kuşanmak projesi kapsamında okulumuzdaki mescitler yeniden dizayn edilip güzelleştirildi.Öğrencilerimizi bilgilendirici afişler asıldı.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat tarihinde gerçekleşen deprem nedeniyle şehitlerimiz için okulumuzda her sınıfta okunan hatimlerin duası yapıldı.Bu vesileyle emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder,tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet,yakınlarına sabırlar dileriz.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Mümkün Projesi kapsamında 8.ve 13. yüzyıllar arasında İslam'ın Altın Çağı'nda yaşamış olan ünlü filozof, bilim insanı, gök bilimci, mantıkçı ve müzisyen olan;aynı zamanda Muallimi Sani olarak anılan Farabi’yi okuduk, araştırdık ve öğrendik.

Ock

Okulumuz öğretmenleriyle Teknofest 2024 çalışmaları ile alakalı toplantı yapıldı.Toplantı sonrasında öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla tüm sınıflarımızda eş zamanlı olarak Teknofest tanıtım videosu izletildi ve yarışmalar hakkında bilgi verildi.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan " Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dilimizin iyi kullanılmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu kapsamda kasım ayı faaliyetlerimiz okulumuzda başarıyla gerçekleştirildi. "Klasik eser okumaları" ve eserden seçilen sözcüklerle sınıflarda "Bilen Oturur" etkinliği yapıldı.

Ayrıca konu ile ilgili olarak okul panosu hazırlandı.  Proje ile ilgili çalışmalar ay ay devam edecektir.

Kas

Sahil Güvenlik Komutanlığı okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize okulumuzun konferans salonunda seminer verdi.Seminerde denizlerimiz, sahillerimiz ve güvenliği konusunda öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimizi ve velilerini Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs konusunda bilgilendirmek ve onlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri öncülüğünde tüm öğrencilerimizin katılımıyla program düzenlendi.

Kas

Duyarlılığı, hoş sohbeti ve eşsiz yeteneği ile sanatçımız Resul Aydemir’i öğrencilerimizle buluşturduk.

Kas

Güngören İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından okulumuz öğrencilerini bilgilendirmek üzere seminer düzenlendi.Seminerde önce kanserin ne olduğu tanımlandı. Onun ardından kanser hastalığının belirtilerinin neler olduğu vurgulanarak korunma yolları üzerinde duruldu. Örneğin yaş, ırk ve cinsiyet gibi kansere neden olan faktörleri değiştiremeyeceğimizi ama esas kansere neden olan çevresel faktörlerden (sigara, alkol, kimyasallar, radyasyon, sağlıksız gıdalardan) uzak durarak korunabileceğimizi hatta spor yapmak, ideal kiloda olmanın insanları kanserden koruduğu vurgulandı. Seminerin ardından öğrencilerin soruları cevaplandı.